Οι κίνδυνοι μιας εγκυμοσύνης

Ο κίνδυνος της αποβολής

Η λήψη των μικροθρεπτικών συστατικών του PROFERTIL® female στη φάση πριν από τη σύλληψη (πριν από τη γονιμοποίηση), συμβάλλουν στο να υπάρχουν καλές συνθήκες για την υγεία του εμβρύου και της μέλλουσας μητέρας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προϊόν θα πρέπει να λαμβάνεται μέχρι να επιτευχθεί η εγκυμοσύνη. Άλλα προϊόντα, οι λεγόμενες βιταμίνες για την εγκυμοσύνη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν η εγκυμοσύνη επιβεβαιωθεί.

Η αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των μικροθρεπτικών συστατικών του PROFERTIL® female μπορεί να συμβάλλει στην καλή πορεία της εγκυμοσύνης. Όσον αφορά στις μεταβολικές διαταραχές, η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά για τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ – PCOS).

Οι ακόλουθοι κίνδυνοι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκύψουν:

  • Πρόωρος τοκετός (συμβαίνει εάν το παιδί γεννηθεί πριν από το τέλος της 37ης εβδομάδας εγκυμοσύνης).
  • Αποβολή (αυτόματη αποβολή).
  • Προεκλαμψία (σε αυτή την περίπτωση, η αρτηριακή πίεση είναι πολύ υψηλή και υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης απεκκρίνεται μέσω των ούρων. Αυτή η επιπλοκή επηρεάζει περίπου 1 στις 10 γυναίκες).
  • Διαμαρτίες του νωτιαίου σωλήνα σε νεογέννητα μωρά (π.χ., έμβρυο με «ανοιχτή ράχη» / δισχιδή ράχη. Αυτή η κατάσταση, στη χειρότερη έκβασή της, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο μέσα στη μήτρα).

Τί είναι μια εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου;

Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορεί να είναι καθοριστικοί για μια τέτοια κατάσταση:

Οι εγκυμοσύνες μετά την ηλικία των 35 ετών συχνά ταξινομούνται ως εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου. Η γονιμότητα μειώνεται φυσικά με την ηλικία. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των μικροθρεπτικών συστατικών του PROFERTIL® female.

Ο κίνδυνος τρισωμίας 18 ή 21αυξάνεται μετά την ηλικία των 35 ετών.

Επιπλέον, οι προϋπάρχουσες συνθήκες της υγείας της μέλλουσας μητέρας παίζουν σημαντικό ρόλο. Εκτός από την υψηλή αρτηριακή πίεση, το υπερβολικό βάρος και τις μεταβολικές ασθένειες, σε αυτές περιλαμβάνονται επίσης χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, το άσθμα ή η επιληψία. Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς ή προηγούμενες ασθένειες του ήπατος, των νεφρών, των πνευμόνων, καθώς και της καρδιάς και του νευρικού συστήματος, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες επιπλοκές.

Οι κληρονομικές ασθένειες που μεταβιβάζονται από τον πατέρα ή τη μητέρα, μπορεί επίσης να αποτελέσουν πιθανό κίνδυνο.

Εάν είναι γνωστή μια προηγούμενη έκτοπη κύηση (εξωμήτρια κύηση) ή αποβολή, η εγκυμοσύνη ταξινομείται αυτομάτως ως υψηλού κινδύνου.

Ο φυσιολογικός τοκετός γίνεται πιο δύσκολος όταν το έμβρυο βρίσκεται σε ισχιακή προβολή. Γι’ αυτό, και σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιείται επίσης ο όρος εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου.

Χάρη στην προγεννητική διάγνωση (προγεννητικός έλεγχος), είναι δυνατός ο εντοπισμός πολλών γονιδιακών ελαττωμάτων, σε οποιοδήποτε πρώιμο στάδιο. Η έγκυος γυναίκα ή οι μέλλοντες γονείς αποφασίζουν εάν αυτές οι εξετάσεις (π.χ., μέτρηση αυχενικής διαφάνειας με υπερηχογράφημα, για να αποκλειστούν πιθανές χρωμοσωμικές αλλαγές) πρέπει να γίνουν ή όχι.

Μειώνοντας τον κίνδυνο του διαβήτη κύησης:

Με δεδομένο ότι ο μεταβολισμός αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δηλαδή της κύησης, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να αυξηθούν προσωρινά. Ειδικά στις περιπτώσεις παχυσαρκίας (ΔΜΣ>30) ή αυξημένου βάρους (ΔΜΣ>25), μια αλλαγή στη διατροφή, με περισσότερα φρέσκα φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και ψάρια, καθώς και αβγά και όσπρια, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη και, συνεπώς, να συμβάλει στην καλή πορεία της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, η σημαντική αύξηση του βάρους της γυναίκας, κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη. Η συστηματική διαχείριση του βάρους / διατροφής είναι επομένως σημαντική. Σε αυτό το πλαίσιο, το PROFERTIL® female μπορεί να υποστηρίξει τη γυναικεία γονιμότητα με την αποδεδειγμένα ευεργετική επίδραση των μικροθρεπτικών συστατικών του, συμβάλλοντας σε καλές συνθήκες για το έμβρυο και τη μέλλουσα μητέρα.

Το καθημερινό περπάτημα, καθώς και η κολύμβηση και η γυμναστική υποστηρίζουν επίσης τις τιμές υγειών ζωτικών σημείων και αίματος, και έτσι μειώνουν τον κίνδυνο μιας πιθανής προβληματικής κύησης. Η εσωτερική αρμονία έρχεται σε ισορροπία μέσα από έναν συνδυασμό γιόγκα, ασκήσεων χαλάρωσης και ίσως και ασκήσεων διαλογισμού.

Φυσικά, είναι προφανές ότι πρέπει να εφαρμόζονται όλες οι ιατρικές οδηγίες του προγεννητικού ελέγχου.

Προγεννητική φροντίδα για τις ηλικίες άνω των 30 ετών, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου:

Στην Ευρώπη υπάρχει μια γενική τάση για εγκυμοσύνη σε μεταγενέστερο στάδιο και σε ηλικίες άνω των 30 ετών. 1 στα 4 μωρά που έρχονται στον κόσμο στην Ευρώπη, γεννιούνται από γυναίκες άνω των 35 ετών. Βεβαίως, είναι απολύτως φυσιολογικό να αφιερώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για να ολοκληρώσετε πρώτα την επαγγελματική κατάρτιση ή τις σπουδές σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η τάση προς την «όψιμη μητρότητα» θα συνεχιστεί και μάλιστα μπορεί ακόμη και να αυξηθεί, χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής. Ως εκ τούτου, πολλές γυναίκες θα ήθελαν να γνωρίζουν εγκαίρως ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με τη γέννηση ενός παιδιού σε ηλικία άνω των 30 ετών.

Όσον αφορά στις «μεγαλύτερες γυναίκες», η καταγραφή των σημείων ελέγχου στη λίστα των πιθανών κινδύνων γίνεται αυτόματα κατά τη συμπλήρωση του βιβλιαρίου της μέλλουσας μητέρας – παιδιού. Έτσι, ο γιατρός θα δώσει αυτομάτως αυξημένη προσοχή σε ορισμένες τιμές και ενδείξεις. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν ο στόχος είναι η μείωση των κινδύνων εγκυμοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι εξαιρετικά χρήσιμες και οι δυνατότητες της σύγχρονης μαιευτικής, που μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές επιπλοκές.

Όσον αφορά στην προγεννητική φροντίδα για γυναίκες άνω των 30 ετών, το PROFERTIL® female μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των κινδύνων, χάρις στην αποδεδειγμένα ευεργετική επίδραση των μικροθρεπτικών συστατικών του. Επί της ουσίας, το PROFERTIL® female μπορεί να υποστηρίξει τη γυναικεία γονιμότητα και, δημιουργώντας καλές συνθήκες για την επερχόμενη εγκυμοσύνη, στη φάση πριν από τη σύλληψη.