Προγραμματισμός οικογένειας
με φυσικό τρόπο

Το PROFERTIL® female βοηθά τις γυναίκες στην πορεία τους για την απόκτηση παιδιού με προγραμματισμένη εγκυμοσύνη. Χωρίς Ορμόνες.

H προτίμηση των φυσικών διαδικασιών είναι ένα σημαντικό ζήτημα για πολλές γυναίκες και ζευγάρια, όσον αφορά (αρχικά) στην πρόληψη της εγκυμοσύνης ή, αλλιώς, στην υποστήριξη του οικογενειακού προγραμματισμού, με φυσικό τρόπο. Ένα “χάπι γονιμότητας” χωρίς ορμόνες, που τεκμηριώνεται μέσα από μελέτες, είναι στη διάθεσή σας με το PROFERTIL® female!

Μέθοδος NFP των γόνιμων ημερών – απολύτως φυσικός οικογενειακός προγραμματισμός:

Η μέθοδος φυσικού οικογενειακού προγραμματισμού, εν συντομία NFP, θεωρείται ακίνδυνη για την υγεία όσον αφορά στον προγραμματισμό μιας εγκυμοσύνης. Επιπλέον, η NFP μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή, αλλά και την ερωτική ζωή, εάν οι γυναίκες αναγνωρίζουν τα φυσικά σήματα που τους στέλνει το σώμα τους, αν αντιμετωπίζουν σωστά αυτά τα σήματα και αν τα συνδυάζουν επίσης με τις προσωπικές τους επιθυμίες. Επιπροσθέτως, η μέθοδος NFP είναι μια διαδικασία εκμάθησης που σχετίζεται με μεμονωμένα συμπτώματα, για τα οποία πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν αρκετά και έτσι μπορεί να μην είναι σε θέση να τα ερμηνεύσουν. Ωστόσο, αυτό είναι σημαντική προϋπόθεση για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τη μέθοδο NFP.

Η συνεχής παρακολούθηση και καταγραφή της τραχηλικής βλέννας, της θερμοκρασίας του σώματος, κ.λπ., είναι βασικές διαδικασίες για τον ακριβή προσδιορισμό του χρόνου της ωοθυλακιορρηξίας. Οι αυξήσεις της θερμοκρασίας, καθώς και οι αλλαγές της τραχηλικής βλέννας και του τραχήλου της μήτρας είναι σημαντικές για να γίνει σωστή εκτίμηση. Η μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος και η παρακολούθηση της τραχηλικής βλέννας αναφέρονται ως η «symptothermal» μέθοδος του NFP. Οι γόνιμες ημέρες μπορούν επίσης να υποδεικνύονται από εναλλαγές της διάθεσης, μεσοκυκλικό άλγος στο υπογάστριο, ωοθυλακιορρηξία, μεγαλύτερη ευαισθησία στο στήθος και υψηλότερη ερωτική διάθεση.

Σε σχέση με την επιθυμία για γονιμοποίηση και, κατά συνέπεια, για μια πολυαναμενόμενη εγκυμοσύνη, η επίτευξη της οποίας θα φέρει μεγάλη χαρά, μπορεί να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο PROFERTIL® female, με την επιστημονικά τεκμηριωμένη σύνθεση μικροθρεπτικών συστατικών.

PROFERTIL® female – H επιστημονικά τεκμηριωμένη σύνθεση μικροθρεπτικών συστατικών

Έγκυος ή όχι;

Με τη μέθοδο NFP, μπορεί επίσης να γίνει μια αρχική αξιολόγηση όσον αφορά στο «Ναι» ή το «Όχι» για μια εγκυμοσύνη. Εάν η βασική θερμοκρασία του σώματος αυξηθεί για 18 ημέρες ή περισσότερο, πιθανότατα έχει συμβεί η επιθυμητή γονιμοποίηση.

Σχετικά με τη θερμοκρασία, είναι καλό να αναφερθούν τα παρακάτω:

Η θερμοκρασία του σώματος πριν από την ωοθυλακιορρηξία κυμαίνεται μεταξύ 36,5 και 36,8 βαθμών Κελσίου.

Η θερμοκρασία του σώματος πριν από την ωοθυλακιορρηξία κυμαίνεται μεταξύ 36,5 και 36,8 βαθμών Κελσίου.

Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας πραγματοποιείται μέσα σε διάστημα 48 ωρών ή λιγότερο.

Οι ακόλουθες παράμετροι είναι επίσης σημαντικές:

Οι θερμοκρασίες, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,2 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τις προηγούμενες έξι ημέρες. Η θερμοκρασία πέφτει ξανά λίγο, ακριβώς πριν από την επόμενη έμμηνο ρύση.

Μόνο μία φορά ανά κύκλο θα απελευθερωθεί ένα ωάριο από την ωοθήκη, το οποίο θα παραμείνει βιώσιμο για το πολύ μία ημέρα. Ωστόσο, τα σπερματοζωάρια μπορούν να επιβιώσουν στο σώμα της γυναίκας για αρκετές ημέρες κατά την περίοδο της ωοθυλακιορρηξίας. Η θερμοκρασία του σώματος και η τραχηλική βλέννα αλλάζουν σημαντικά σε αυτή τη φάση.

Με δεδομένες αυτές τις παραμέτρους, οι γόνιμες ημέρες για μια επιθυμητή εγκυμοσύνη μπορούν να εντοπιστούν με στοχευμένο τρόπο.

Είναι επίσης σημαντικό η βασική θερμοκρασία του σώματος να μετράται πάντα την ίδια ώρα. Η ώρα πριν να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί είναι σίγουρα η πιο αποτελεσματική. Ο επαρκής ύπνος, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε γυναίκας, είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας για τη γονιμότητα. Η βασική θερμοκρασία του σώματος πρέπει πάντα να μετράται στο ίδιο σημείο. Πάντα λοιπόν από το στόμα ή πάντα από το ορθό, για τουλάχιστον δύο λεπτά, ή πάντα διακολπικά, για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με τη μέθοδο NFP, η ημερομηνία γέννησης του μωρού υπολογίζεται ως εξής:

Η πρώτη ημέρα της αυξημένης βασικής θερμοκρασίας του σώματος χρησιμεύει ως βάση.

Τρεις μήνες και επτά ημέρες αφαιρούνται στη συνέχεια από αυτήν την ημερομηνία και προστίθεται ένα έτος.

Φυσική σύλληψη με τη μέθοδο NFP:

Με αυτή τη μέθοδο παρακολουθούνται συστηματικά οι αλλαγές των συμπτωμάτων στον τρέχοντα κύκλο. Έτσι δεν εξαρτώνται πλέον αποκλειστικά από έναν κανονικό κύκλο, όπως με την παλαιά, ημερολογιακή μέθοδο παρακολούθησης. Η πιθανότητα για δυνητική σύλληψη μπορεί να ανιχνευθεί και να αξιολογηθεί χρησιμοποιώντας παρατηρήσεις της τραχηλικής βλέννας και της μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος, σε συνδυασμό με ορισμένους βασικούς κανόνες.

Τα πλεονεκτήματα της αντισύλληψης με NFP για τις γυναίκες που εφαρμόζουν τη μέθοδο περιλαμβάνουν αυξημένη γνώση του σώματος, καθώς και βιωματική εμπειρία του κύκλου. Από την άλλη πλευρά, η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα μιας απρόσκοπτης μετάβασης στη φάση της τεκνοποίησης, μέσα από τον προσδιορισμό και την αξιοποίηση της βέλτιστης χρονικής περιόδου για την επίτευξη μιας επιθυμητής σύλληψης.

Με τη μέθοδο NFP, είναι καλό να σημειωθεί ότι η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, το άγχος, οι ασθένειες και ένας ακατάστατος ρυθμός ζωής επηρεάζουν τον κύκλο και έτσι τελικά καθιστούν τον οικογενειακό προγραμματισμό με φυσικό τρόπο πιο αβέβαιο.

Τέλος, γίνεται για ακόμη μία φορά μνεία στην αποδεδειγμένη με μελέτες σύνθεση με μικροθρεπτικά συστατικά του PROFERTIL® female, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει τη γονιμοποίηση και άρα την εκπλήρωση της επιθυμίας για την απόκτηση παιδιών με φυσικό τρόπο.