Έτσι θα αυξήσετε τις
πιθανότητες εγκυμοσύνης

Δημιουργώντας τις βέλτιστες συνθήκες για τη γυναικεία γονιμότητα

Αρχικά, είναι καλό αναφερθεί ότι το PROFERTIL® female δεν είναι μια βιταμίνη που δίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά ένα «χάπι γονιμότητας» χωρίς ορμόνες, η αποτελεσματικότητα του οποίου έχει αποδειχθεί από μελέτες. Αυτό σημαίνει ότι: το PROFERTIL® female λαμβάνεται μέχρι να επιτευχθεί εγκυμοσύνη (πριν από τη σύλληψη), με σκοπό να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για τη μητέρα και το παιδί στο διάστημα αυτό.

Η σωματική υγεία της γυναίκας είναι απαραίτητη για την επιτυχή εμβρυϊκή ανάπτυξη. Αυτή η συνθήκη περιλαμβάνει επίσης τον ισορροπημένο μεταβολισμό της μητέρας. Όσο καλύτερη είναι η προετοιμασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να βιώσετε μια επιτυχημένη και, κυρίως, αρμονική εγκυμοσύνη. Η τεκμηριωμένη με μελέτες σύνθεση του PROFERTIL® female μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των εμβρύων. Αυτό συνδέεται άμεσα με την ικανότητα του γονιμοποιημένου ωαρίου να εμφυτευτεί στο ενδομήτριο.Κλινικές μελέτες έχουν αναδείξει τη σημαντική επίδραση του PROFERTIL® female στην ενίσχυση της γυναικείας γονιμότητας και την αύξηση της πιθανότητας επιτυχούς εγκυμοσύνης.

Πιθανοί λόγοι για την κακή ποιότητα των εμβρύων:

Μη φυσιολογικές παράμετροι στα σπερματοζωάρια, όπως για παράδειγμα το αυξημένο επίπεδο κατακερματισμού του DNA, που δεν είναι ορατό στην τυπική ανάλυση του σπέρματος (σπερμοδιάγραμμα), μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εμβρυϊκή ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα ακόμη και σε αποβολή.

Η κακή ποιότητα των ωαρίων, η οποία προκύπτει από την προχωρημένη ηλικία, την ορμονική ανισορροπία ή την παχυσαρκία, θα πρέπει επίσης να καταγραφεί ως αιτία, καθώς επίσης και τα γενετικά εμβρυϊκά ελαττώματα ή διάφορες λοιμώξεις. Η πιθανότητα απόκτησης παιδιού ελαττώνεται σημαντικά από αυτές τις παραμέτρους.

Μια μελέτη στο Ιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης αξιολόγησε και επιβεβαίωσε την υποστηρικτική δράση του PROFERTIL® female. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην ομάδα ελέγχου λάμβαναν 400 mcg φολικού οξέος καθημερινά. Αυτό καθιστά σαφές ότι, σε σύγκριση με τη λήψη αποκλειστικά και μόνο συμπληρώματος φολικού οξέος, υπάρχει επιπλέον ανάγκη για την προσθήκη μικροθρεπτικών συστατικών σε ισορροπημένη αναλογία μεταξύ τους όπως ακριβώς περιέχονται στο PROFERTIL® female , τα οποία έχουν θετική επίδραση στην ποιότητα των εμβρύων.

Τα συνοπτικά αποτελέσματα της μελέτης για το PROFERTIL® female, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου (400 mcg φολικού οξέος) έδειξαν:

 • Σημαντικά υψηλότερο ποσοστό γονιμοποίησης
 • Σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό εμβρύων καλής ποιότητας
 • Βελτιωμένη ποιότητα εμβρύων
 • Τάση προς υψηλότερο ποσοστό κλινικής κύησης

Το PROFERTIL® female μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για τη μέλλουσα μητέρα και το έμβρυο:

 • Βελτιωμένη γονιμότητα
 • Ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου
 • Βελτιστοποίηση της ωρίμανσης των ωαρίων
 • Καλύτερες συνθήκες για εμφύτευση

Το PROFERTIL® female μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για τη μέλλουσα μητέρα και το έμβρυο:

 • Υποστήριξη της εμβρυϊκής ανάπτυξης
 • Προστασία ενάντια στη δισχιδή ράχη
 • Υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου και της όρασης
 • Βέλτιστη προετοιμασία της μέλλουσας μητέρας
 • Προστασία απέναντι στην προεκλαμψία και την αποβολή

Χορήγηση του PROFERTIL® female:

1 μαλακή κάψουλα και 1 δισκίο λαμβάνονται μία φορά την ημέρα, μαζί με νερό, κατά προτίμηση με το γεύμα ή μετά από αυτό. Η περίοδος χορήγησης αρχίζει από την αρχή της επιθυμίας για την απόκτηση παιδιού και μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προϊόν πρέπει να λαμβάνεται υπό ιατρική επίβλεψη.

Αιτίες διαγνωσμένης υπογονιμότητας:

Τα αίτια της υπογονιμότητας είναι πολύ περίπλοκα και επηρεάζουν εξίσου τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες. Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το βιολογικό μας ρολόι. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές που μπορούν να μας παράσχουν σημαντική υποστήριξη. Για παράδειγμα, η επιστημονικά τεκμηριωμένη σύνθεση του PROFERTIL® female.

Τα αίτια της υπογονιμότητας είναι πολύ περίπλοκα και επηρεάζουν εξίσου τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες. Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το βιολογικό μας ρολόι. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές που μπορούν να μας παράσχουν σημαντική υποστήριξη. Για παράδειγμα, η επιστημονικά τεκμηριωμένη σύνθεση του PROFERTIL® female.

Στους άνδρες, η μειωμένη ποιότητα του σπέρματος είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που αυξάνονται με την πρόοδο της ηλικίας. Μετά την ηλικία των 35 ετών, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κατακερματισμού του DNA του σπέρματος στους άνδρες.

Αφού δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι, πρέπει να αποδεχθούμε αυτές τις αιτίες και να αξιοποιήσουμε τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές για να εκπληρώσουμε την επιθυμία για την απόκτηση παιδιών.

Αιτίες περιορισμένης γονιμότητας στη γυναίκα

Οι αιτίες οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν περιλαμβάνουν: σάλπιγγες που έχουν κολλήσει μεταξύ τους, κύστεις και ινομυώματα, καθώς επίσης και ορμονικές διαταραχές, ανωμαλίες του κύκλου, και υποθυρεοειδισμό ή υπερθυρεοειδισμό (υπολειτουργία ή υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς). Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται η διαταραχή της ωρίμανσης των ωοθυλακίων και των ωαρίων, η ενδομητρίωση (ιστός που μοιάζει με την εσωτερική επένδυση της μήτρας, ο οποίος όμως αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα), καθώς επίσης και το διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή τα χλαμύδια.

Αιτίες περιορισμένης γονιμότητας στον άνδρα

Η ανδρική υπογονιμότητα εκδηλώνεται μέσω του ανεπαρκούς σχηματισμού σπερματοζωαρίων φυσιολογικού σχήματος με καλή κινητικότητα, δηλαδή μέσω της κακής ποιότητας του σπέρματος, συνολικά. Η ποιότητα του σπέρματος μπορεί να ελεγχθεί με σπερμοδιάγραμμα.

Οι αιτίες της μειωμένης ποιότητας του σπέρματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατανάλωση αλκοόλ , το κάπνισμα και το υπερβολικό βάρος. Οι κιρσοί στον όρχι (κιρσοκήλη), η κρυψορχία, καθώς και πιθανές λοιμώξεις ή επεμβάσεις στον όρχι, μπορεί επίσης να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος.

Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν εξίσου τον άνδρα και τη γυναίκα:

Εάν διαταραχθεί η ψυχολογική ισορροπία, κατάσταση η οποία μπορεί να προκύψει λόγω άγχους, ψυχικής πίεσης, χαμηλών ή ακόμη και υπερβολικών προσδοκιών, η επιθυμία για την απόκτηση παιδιού μπορεί να μένει ανεκπλήρωτη, σε πολλές περιπτώσεις. Ο καρκίνος, η χημειοθεραπεία και ο διαβήτης μπορούν επίσης να μειώσουν τη γονιμότητα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η γενετικής αιτιολογίας υπογονιμότητα είναι πιθανό, μερικές φορές, να διαγιγνώσκεται ως αιτία.

Ποιές είναι οι διαθέσιμες λύσεις για την αύξηση της γονιμότητας;

Η γυναικεία γονιμότητα μπορεί να υποστηριχθεί, με φυσικό τρόπο, μέσα από μικροθρεπτικά συστατικά, με τη χορήγηση του PROFERTIL® female. Το τεκμηριωμένο με μελέτες «χάπι γονιμότητας», που δεν περιέχει ορμόνες.

Οι γιατροί μπορεί να προτείνουν τις ακόλουθες επιλογές θεραπείας, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της διατροφής με το PROFERTIL® female:

 • Ορμονική θεραπεία
 • Σπερματέγχυση
 • IVF – Εξωσωματική Γονιμοποίηση (in vitro fertilization = γονιμοποίηση σε δοκιμαστικό σωλήνα)
 • ICSI – Μικρογονιμοποίηση (intracytoplasmic sperm injection = ενδοκυτταροπλασμική έγχυση σπερματοζωαρίου)
 • TESE (βιοψία όρχεων = εξαγωγή σπέρματος από τον ιστό των όρχεων, για θεραπεία της υπογονιμότητας)

Πώς μπορεί το PROFERTIL® female να συμβάλει στην αύξηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης;

Το PROFERTIL® female μπορεί να υποστηρίξει την ωοθυλακιορρηξία, έτσι ώστε τα ωάρια να μεταφερθούν μέσω των σαλπίγγων προς τη μήτρα. Επιπλέον, η λήψη PROFERTIL® female μπορεί να ρυθμίσει το γυναικείο κύκλο και να βοηθήσει την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Αυτό ισχύει επίσης εάν υπάρχει διάγνωση του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS – διαταραχή στον γυναικείο ορμονικό κύκλο).

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την υποστηρικτική επίδραση του PROFERTIL® female στη γυναικεία γονιμότητα.